Engelli Öğrenci Birimi Sık Sorulan Sorular

Anasayfa » Kurumsal » Birimler » Sosyal Hizmetler Birimi » Engelli Öğrenci Birimi Sık Sorulan Sorular

Engelli Öğrenci Birimi ile ilgili :

Üniversitenizi kazandım, size nasıl ulaşabilirim?
Üniversitemize kayıt sırasında engelli öğrenci olduğunuzu bildirerek engellikle ilgili birimlere yönlendirme isteyebilirsiniz. Engel durumunuzu bildirdiğiniz taktirde sizinle ilgili tüm oryantasyon çalışmalarını yapabilir, akademik erişilebilirliğini sağlamaya çalışabiliriz. Detaylı bilgi edinmek için Engelli Öğrenci Web sitemizi (http://engelsiz.omu.edu.tr) ziyaret edebilirsiniz.
Üniversitedeki haklarım nelerdir?
Öncelikle üniversitenin mevzuatında yer alan tüm haklarınız mevcuttur. Ayrıca engelli öğrencilere yönelik olan “Engelli Öğrenci Birimi Yönergesi”ni ve “Engelli Öğrenciler Eğitim-Öğretim Uygulamaları Usul ve Esasları Yönergesi”ni inceleyerek haklarınızı öğrenebilirsiniz. ( http://engelsiz.omu.edu.tr/mevzuatlar/ )
Ders kaydı/seçimi/muafiyeti vb. durumlarda nasıl ve nerelerden yardım alabilirim?
Öncelikli olarak bölümünüzde atandığınız akademik danışmanınızla görüşebilirsiniz. Sorununuz çözülmediği takdirde engellilerle ilgilenen akademik temsilcinizle görüşebilirsiniz. Ya da akademik temsilcinizle Engelli Öğrenci Birimine ( Dahili 1673-1681) veya Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına (0362 312 19 40) ulaşabilirsiniz.
Ders materyalleri konusunda nasıl desteklenebilirim?
Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığından destek alabilirsiniz
Sınavla ilgili karşılaştığım problemlerde ne yapmalıyım?
Engelli Öğrenci Birimi web sayfasındaki akademik temsilciler linkine tıklayarak ilgili fakülte veya meslek yüksekokulundaki engellilerle ilgilenen akademik temsilcinize ulaşabilirsiniz. Ya da Engelli Öğrenciler Eğitim-Öğretim Uygulamaları Usul ve Esasları Yönergesindeki sınavla ilgili haklarınızı kullanabilir ve yahut Engelli Öğrenci Birimi ile iletişime geçerek sorununuzun çözümü noktasında destek alabilirsiniz.
Burs olanaklarım nelerdir? Bunlardan nasıl yararlanabilirim?
Üniversitemizin vermiş olduğu yemek bursu için ilgili evrakları tamamlayarak Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına başvuruda bulunabilirsiniz. Ayrıca Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfının (TESYEV) verdiği burstan yararlanmak için başvurabilirsiniz (detaylı bilgi için www.tesyev.org ). Başvuru koşullarına ve vakfın değerlendirme sonucuna göre burs almaya hak kazanabilirsiniz. Engelli Öğrenci Biriminden de bu konuda bilgi alabilirsiniz.
Konaklama imkanlarım nelerdir?
Engelli öğrenci olarak KYK yurtlarında öncelikli olarak faydalanma hakkınız bulunmaktadır. Talebinize göre üniversitemizin kız (Dahili: 1682-1669) ve erkek (Dahili: 4762-1669) öğrenci yurtlarından da yararlanabilirsiniz veya özel yurtları tercih edebilirsiniz.
Sosyal aktivitelere katılmak istiyorum. Bunun için nerelerden bilgi alabilirim?
Sosyal aktivitelerle ilgileniyorsanız Engelli Öğrenci Biriminden detaylı bilgi alabilirsiniz. Ayrıca üniversitemizdeki ilgili öğrenci topluluklarına da ( https://sks.omu.edu.tr/ogrenci-topluluklari ) üye olabilirsiniz.
Engelli Öğrenci Birimi’ne başvurmak konusunda çekincelerim var.
Tüm görüşmeler gizlilik ilkesi çerçevesinde gerçekleşmektedir.
Engelli Öğrenci Birimi’nin bana nasıl bir faydası olacak?
Engelli Öğrenci Birimi eğitim eşitliğini sağlamak adına çalışmaktadır. Başvurunuz sırasında sizinle birlikte ders, sınav ve ödev uygulamalarına ilişkin ihtiyaçlarınızı belirliyoruz. (örn., öğretim görevlisini ve tahtayı takip edebileceğiniz bir yere oturmanızın sağlanması, sınav kağıtlarınızın büyük punto ile basılması, sınavlarda ek süre verilmesi gibi). Bu isteklerinizi Engelli Öğrenci Birimi olarak değerlendiriyor ve dersini aldığınız öğretim görevlilerine dönem başlarında gizlilik ilkesi çerçevesinde bilgilendirme görüşmeleri sağlanmaktadır.

Engelli Öğrenci Birimi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın