Öğrenci Toplulukları Başvuru İşlemleri ile ilgili

Anasayfa » Öğrenci Toplulukları Başvuru İşlemleri ile ilgili

Öğrenci Toplulukları Başvuru İşlemleri ile ilgili

Üniversitemizde kaç öğrenci topluluğu var ?
Öğrenci topluluklarımız Mesleki ve Sosyal Topluluklar olarak iki ana başlığa ayrılır. Mevcut öğrenci topluluk sayılarımıza topluluk.omu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Öğrencilerimiz seçecekleri danışmanları ile farklı ilgi alanlarında yeni öğrenci topluluğu kurabilmektedir.

Öğrenci topluluğuna kimler üye olabilir? Bir topluluğa nasıl üye olabilirim?
Üniversitemize kayıtlı tüm öğrenciler üye olabilir. topluluk.omu.edu.tr adresinden (Topluluk Bilgi Sistemi) öğrenci numarası ve şifresiniz ile üye olabilirsiniz.
Üniversitenizde öğrenci topluluklarına üye olmak ücretli mi? Birden fazla topluluğa üye olabilir miyim?
Öğrenciler ücretsiz olarak öğrenci topluluklarına üye olabilmektedirler. Öğrenci Toplulukları Yönergesi gereği bir öğrenci en fazla dört öğrenci topluluğuna üye olabilir, ancak birden fazla öğrenci topluluğun yönetim ve denetim kurulunda görev alamaz.
Yeni bir topluluk nasıl kurabilirim?
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı web sayfamızdan öğrenci topluluğu kurucu üye formunu doldurarak, öğrenci belgeleri ile birlikte Ekim ayı sonuna kadar dilekçe ile başvurunuzu yapabilirsiniz. Öğrencilerimiz seçecekleri danışmanları ile farklı ilgi alanlarında yeni öğrenci topluluğu kurabilmektedir.
Topluluğumuzun kurulup kurulmadığını nasıl öğrenebilirim?
Her yıl ekim ayı içerisinde alınan topluluk başvuruları Kasım ayı içerisindeki Etkinlik Kurulunda görüşülür ve karara bağlanır. Etkinlik Kurulu Kararlarına topluluk.omu.edu.tr adresinden ulaşılabilirsiniz.
Yönetim Kurulu üyeleri kaç kişiden oluşturulmalı ve görev dağılımı nasıl olmalıdır?
OMÜ Öğrenci Toplulukları Yönergesine Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı web sayfasından ulaşabilirsiniz.
Topluluk seçimlerini nasıl yapabilirim?
Topluluğun akademik danışmanı başka bir topluluğun akademik danışmanı olabilir mi?
Evet

Öğrenci toplulukları ile ilgili sorularıma nerede cevap bulabilirim?
Üniversitemizin Web sayfasından bulabilirsiniz.
tıklayınız…

Öğrenci topluluklarına üyelik ücretlimidir?
Öğrenciler ücretsiz olarak öğrenci kulübüne üye olabilmektedirler.