Yemek Bursu ile ilgili Sık Sorulan Sorular

Anasayfa » Yemek Bursu ile ilgili Sık Sorulan Sorular

Yemek bursuna kimler başvurabilir? Yemek Bursuna nasıl başvurulur?
Üniversitemizin kayıtlı öğrencisi olan herkes yemek bursuna başvurabilir. Yemek bursundan faydalanmak isteyen öğrenciler ilanda belirtilen tarihler arasında (portal.omu.edu.tr) adresinden başvurularını yapabilirler.
Yemek Bursu ne kadar süre ile ve nerelerde geçerlidir?
Yemek bursu akademik yıl boyunca verilir. Yemek bursuna hak kazanan öğrenciler günde bir kez, SKSDB’ye bağlı yemekhanelerden faydalanabilirler.
Yemek bursuna kimler koşulsuz başvurabilir?
Engelli Sağlık Kurulu Raporu ile belgelenmek şartıyla yüzde kırk ve daha yüksek oranda engeli bulunan öğrenciler; anne, baba, eş veya kardeşinin şehit, gazi veya vazife malulü olduğunu belgelendiren öğrenciler; yetiştirme yurdunda kalan öğrenciler; Ülkemizi temsilen katıldıkları uluslararası yarışmalarda takım halinde veya bireysel olarak ilk üçe giren milli sporcu öğrencilere SKSDB’nin teklifi ve Rektör onayı ile kontenjan sınırlamasına tabi olmaksızın yemek bursu verilebilir.
Yemek bursu kontenjanı nerede belirleniyor?
Yemek bursu kontenjanları her eğitim öğretim yılı başında Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Kontenjanlar birimlerin öğrenci sayıları oranında birimlere dağıtılır.
Yemek bursu başvuruları kimler tarafından değerlendiriliyor?
Yemek bursu başvuruları her birimde oluşturulan Burs Komisyonları tarafından değerlendirilip, öncelik sırasına göre sıralanarak Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bildirilir ve kontenjanlar dikkate alınarak ilan edilir.
Yemek bursum onaylandığında yapmam gereken bir işlem var mı?
Onaylanan listeler otomasyon sisteminde ücretsiz tanımlanmaktadır. Bunun için yapılması gereken bir işlem yoktur.