İŞKUR GENÇLİK PROGRAMI NOTER KURA SONUÇLARI, BAŞVURU SÜRECİ VE İŞ TAKVİMİ
DUYURU
İŞKUR Gençlik Programı kapsamında Noter kurasında ismi çıkan öğrencilerin sisteme evrak yükleme işlemleri 10 Kasım 2025 (BUGÜN) Saat 23.59’a kadar uzatılmıştır. Daha önce yükleyenlerde isterse güncelleme yapabilecektir.
Öğrencilerimize duyurulur. (Duyuru T: 10/11/2025 s: 10.00)
NOTER KURA SONUÇLARI, BAŞVURU SÜRECİ VE İŞ TAKVİMİ
17 Kasım 2025 – 30 Haziran 2026 tarihleri arasında düzenlenecek olan İŞKUR Gençlik Programı için başvuru yapan öğrencilerimizin noter kura çekilişi 24 Ekim 2025 tarihinde saat 14.00 de UZEM Konferans Salonunda Samsun 5. Noterliği aracılığıyla yapılmıştır.
Noter Kura çekilişinde asıl listede ismi çıkan öğrencilerimizin listesi aşağıda yer almaktadır.
Listede ismi bulunan öğrencilerimiz aşağıda istenen belgeleri 04 – 9 Kasım 2025 tarihlerinde saat 24.00’e kadar
https://iskurgenclik.omu.edu.tr/basvuru/4264a39ba1
sistemine yüklemeleri gerekmektedir.
ÖNEMLİ AÇIKLAMA: Öğrencinin ismi noter kurasından çıkmış olsa dahi İŞKUR’a başvuru tarihinden bir ay önce uzun vadeli sigortası ve çalışmaya başlayacağı günden bir gün önceye kadar kısa vadeli sigortası olmaması gerekmektedir (Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4. Maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak: Kişinin SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında veya belge ile yapılacak kontrollerde başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede sigortalı olmamasını ifade eder. Başvuranın programa katılımcı olarak seçilmesi durumunda program başlangıç tarihinde de bu şartı sağlaması gerekmektedir).
Belirtilen süre içerisinde belgelerini getirmeyen ya da eksik getiren katılımcılar haklarını kaybedeceklerdir.
Beyanlarında hata veya yanlış bilgi bulunan katılımcılardan, İŞKUR Gençlik Programı kapsamında ödenen ücretler yasal faiziyle birlikte geri alınacaktır.
Sisteme Yüklenecek Belgeler:
- “Adli Sicil Kaydı” Belgesi; e-Devletten alınacaktır.
- “Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporu” Belgesi; Özel Hastane/Devlet Hastanesi ya da Aile Hekimliğinden, OMÜ Hastanesi Rapor Servisinden alınacaktır.
- “SGK Tescil ve Hizmet Dökümü” Belgesi (Kendisi için) e-Devletten alınacaktır.
- “Aynı Hanede İkamet Eden Kişi” Belgesi; e-Devlet’ten alınacaktır. Ancak yurtta kalan ve ikametgâhını 17.10.2025 tarihinden önce AKS (Adres Kayıt Sistemi) üzerinden Yurda alan öğrenciler, e-Devlet’ten alınan “Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi” sisteme yüklenecektir.
- “Nüfus Kayıt Örneği” Belgesi; e-Devlet’ten belge sorgulandıktan sonra “Nüfus Kayıt Örneği Tipi” seçeneğinden “Aile” işaretlenmelidir.
- Gelir Belgesi; Hanede bulunan 18 yaşını tamamlayan her bir birey için kaşeli ve imzalı en son aya ait “maaş bordrosu”, (çalışan memur veya emekli ise keşe ve imza gerekmez bordro e-Devlet’ten alınmalı) esnaf veya Bağ-Kurlu olanlar güncel “vergi levhası”, 18 yaşını tamamlamış çalışmayan aile bireyleri için e-Devlet’ten alınacak “Sigortalılık Tescil Kaydı Belgesi” sisteme yüklenmelidir.
- NOT: ikametgâhını İŞKUR’a Gençlik Programı için başvurduğu tarihten en az bir gün önce AKS (Adres Kayıt Sistemi) üzerinden Yurda alan öğrenciler bu belgeleri yüklemeyeceklerdir.
- Yurtta Kaldığına Dair Belge; İkametgâhını 17.10.2025 tarihinden önce AKS (Adres Kayıt Sistemi) üzerinden Yurda alan öğrenciler bu belgeyi yüklemelidir.
- “Erişkinler İçin Engellilik Sağlık Kurulu Raporu”; Yüzde 40 ve daha fazla engelliliği olan öğrenciler sisteme yüklemelidir.
Açıklama: Hane gelir kontrolünün yapılması: Başvuru tarihindeki AKS’ye göre aynı adreste ikamet edenlerin, programa başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri aylık toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının üç (3) katını (66.314,01 TL) aşması halinde söz konusu adreste ikamet eden öğrenciler programa katılamaz.
| İŞKUR GENÇLİK PROGRAMI İŞ TAKVİMİ | ||
| Süreç | Başlama Tarihi | Bitiş Tarihi |
| Öğrencilerin başvurusun alınması | 17.10.2025 | 22.10.2025 |
| Listelerin Üniversiteye bildirilmesi | 23.10.2025 | 23.10.2025 |
| Noter kura çekilişi | 24.10.2025 | 24.10.2025 |
| Listelerin İŞKUR’a gönderilmesi | 27.10.2025 | 27.10.2025 |
| Listelerin uzun vadeli sigorta açısından kontrol edilmesi | 07.10.2025 | 05.11.2025 |
| Öğrencilerin istenilen evrakları OMÜ’nün belirlediği (https://iskurgenclik.omu.edu.tr/basvuru/4264a39ba1) sisteme yüklemeleri | 04.11.2025 | 09.11.2025 |
| Öğrencilerin sisteme yüklediği evrakların kontrolü | 10.11.2025 | 12.11.2025 |
| Çalışmaya hak kazanan öğrencilerin isimlerinin ve T.C. Kimlik numaralarının maskelenerek BİRİM WEB sayfasından ilan edilmesi ve üst yazı ile Rektörlüğüne bildirilmesi | 13.11.2025 saat 12.00 | |
| Sözleşmelerin öğrencilere imzalatılması | 13.11.2025 saat 13:00 | 14.11.2025 saat 15:00 |
| İşe giriş işlemlerinin yapılması | Yeni işyeri açan birimler, ilk ay için öğrenci işe başladığı tarihten itibaren bir ay içinde SGK işe giriş işlemlerini yapabilir. | |
| Öğrencilerin çalışmaya başlaması | 17.11.2025 | 30.06.2026 |
İŞKUR GENÇLİK PROGRAMI NOTER KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

