Barınma Hizmetleri (Öğrenci Yurt Hizmetleri) ile ilgili

17.12.2020

Barınma Hizmetleri (Öğrenci Yurt Hizmetleri) ile ilgili :

Üniversitenin öğrenci yurduna başvuruyu nereden ve nasıl yapabilirim?
Üniversitemizin yurtlarında barınmak isteyen öğrenciler, PP.4.7.FR.0097-Öğrenci Yurdu Konaklama Talep Dilekçesi doldurup eki belgeleriyle birlikte Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına başvuru yapabilmektedirler. Yapılan değerlendirme sonucu asıl listede isimleri yer alan öğrenciler, istenen belgelerle birlikte Öğrenci Yurduna giderek kesin kayıt yaptırabilecekleri gibi, evraklarını e-posta veya faks yoluyla (0362 457 60 52) ileterek de yapabilirler. Kayıtlarını bu yolla yapan öğrencilerin, belgelerinin idareye ulaşıp ulaşmadığının teyidini almaları ve belgelerinin aslını yurda girişte mutlaka idareye teslim etmeleri gerekir.

Öğrenci Yurdunun odaları kaç kişilik?
Öğrenci yurtlarında tek, çift, üç ve dört kişilik odalarda barınma hizmeti verilmektedir.

Öğrenci Yurduna başvuru yaparken oda arkadaşımı seçebiliyormuyum?
Birlikte kalmak istediğiniz arkadaşınızın ismini belirttiğiniz takdirde, imkanlar nisbetinde dikkate alınmaktadır.

Öğrenci Yurdunda yemek hizmeti veriliyormu?
Öğrenci Yurtlarında yemek hizmeti verilmiyor. Ancak, öğrencilerin kendi yemeklerini pişirebilecekleri ortak mutfaklar mevcuttur.

Öğrenci Yurdunun sıcak su durumu nedir?
Öğrenci Yurtları merkezi doğalgaz sistemi ile ısıtılmakta olup, 24 saat kesintisiz sıcak su hizmeti standart olarak sunulmaktadır.

Öğrenci Yurdunda çamaşır yıkama hizmeti veriliyormu?
Öğrenci yurtlarında çamaşır yıkama ve kurutma makineleri ile ütü mevcuttur. Öğrenciler bu makinelerde kendileri yıkama ve ütüleme yapabilmektedirler.

Öğrenci Yurtlarında internet erişim hizmeti var mı?
Öğrenci yurtlarında kablosuz internet erişim hizmetinden ücretsiz yararlanma imkanı bulunmaktadır.

Öğrenci Yurdu oda ücretini hangi hesaba yatırabilirim?
T.C. ZIRAAT BANKASI ÜNİVERSİTE ŞUBESİ
Kız Yurdu: TR 57 0001 0014 7909 7123 8250 45
Erkek Yurdu: TR 14 0001 0014 7909 7123 8250 43

Öğrenci Yurtlarının iletişim ve adres bilgileri nedir?

Kız Öğrenci Yurdu Adres:Mimar Sinan Mah. 167. Sok. No.21 Atakum / SAMSUN (Migros Arkası)
Erkek Öğrenci Yurdu Adres:Güzel Sanatlar Kampüsü Atakum/SAMSUN

Odamda tost makinesi, su ısıtıcısı, ütü vb. elektrikli alet bulundurabilir miyim?
Odalarda su ısıtıcısı, tost makinesi, ocak, ütü gibi elektrikli aletler yangına sebep olabileceğinden kullanımı ve bulundurulması yasaktır.

Dönem içerisinde oda değişikliği yapabilir miyim?
Yurt Yönetimine dilekçe ile başvurulması halinde imkanlar nisbetinde değerlendirilmektedir.

Yurt Kurallarına uymamanın yaptırımı nedir?
Yurt kurallara uymayan öğrencilerz hakkında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğrenci Yurdu Yönergesinde yer alan esaslar uygulanmaktadır.

Yanımda gelirken; yastık, yastık kılıfı, nevresim takımı, yorgan gibi yatak malzemelerimi getirmem gerekiyor mu?
Öğrenci Yurduna yerleşen öğrencilere nevresim takımı, yastık ve yorgan verilmektedir. Ancak isteyen öğrencilerimiz kendi malzemelerini de kullanabilmektedir.

Ögrenci Yurduna girerken ödedigim güvence bedeli ücretinin amacı nedir? Ne zaman geri alabilirim?
Güvence bedeli ücreti, öğrencinin Öğrenci Yurdunda yapabileceği zararlara karşılık tutulur. Öğrenci Yurdu ile ilişiği kesilmedikçe geri ödenmez. Güvence bedeli ücretinin geri ödenebilmesi için, öğrencinin Öğrenci Yurdu aidat borcunun bulunmaması, teslim aldığı Öğrenci Yurdu eşyalarını eksiksiz ve sağlam olarak geri teslim etmesi ve hakkında devam eden disiplin işlemi bulunmaması gerekir.

Barınma Hizmetleri (Öğrenci Yurt Hizmetleri) hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın

Öğrenci Yurtları Başvuru Formu